Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Grenzeloos ondernemen – begrijp de taal van internationaal zaken doen

Internationaal zaken doen biedt vele kansen voor ondernemingen. DHL kan u niet alleen helpen met wereldwijde douaneregels en handelsterminologie, maar ook met lokale ondersteuning en informatie op het gebied van import en export.

Begrijp de taal van de Incoterms® Regels en Handelsvoorwaarden

“Incoterms” is een handelsmerk van de Internationale Kamer van Koophandel. De Incoterms® regels en handelsvoorwaarden worden gezien en geaccepteerd als de standaard voor internationale handel en worden regelmatig bijgewerkt wanneer commerciële voorwaarden veranderen.

Als u bekend bent met Incoterms® regels, kunt u bij de aankoop van goederen van fabrikanten in het buitenland in overeenstemming handelen met de toepasselijke regelgeving, documentatie en procedures.

Meer te weten komen over de douane met DHL

©iStockphoto.com/sieto
DHL Express is al meer dan 40 jaar een wereldwijde expert in internationale handel en verwerkt elke dag meerdere miljoenen douanegegevens. Als één van ’s werelds grootste douanebemiddelaars gebruiken we lokale expertise om de verschillende douaneregelsystemen te begrijpen.

Daarom zult u met DHL als partner van het MKB ontdekken dat onze experts over de kennis beschikken om u te helpen bij de omgang met alle ingewikkelde douaneregels en de bijbehorende terminologie en richtlijnen. Als u deze processen en de terminologie begrijpt, zult u markten kunnen betreden en een fundament kunnen leggen voor langdurig succes in het internationaal ondernemen.

Wat u moet weten over exporteren

Het belangrijkste dat u moet weten over export is dat geen bedrijf te klein is om een internationale klantenbestand te ontwikkelen. Omdat de exporthandel zeer belangrijk is voor de Nederlandse nationale welvaart, zijn er vele hulpmiddelen beschikbaar voor de beginnende exporteur. De verstrekte informatie omvat onderwerpen zoals hoe begint u en voor welke subsidies en financiële regelingen komen kleine of middelgrote bedrijven in aanmerking. De volgende brochures bieden informatie die u nodig hebt om net zoals andere bedrijfseigenaren internationaal geld te verdienen.

Export speelt een belangrijke rol in de strategie van elk land voor duurzame economische stabiliteit en groei. Bedrijven van klein tot groot kunnen profiteren van de verdienmogelijkheden die de export biedt. De volgende hulpmiddelen ondersteunen de deelname van uw bedrijf aan dit winstgevende onderdeel van de wereldwijde economie.

Wat u moet weten over importeren

Meer dan de helft van Nationale Nederlandse inkomen is gebaseerd op internationale handel, en import speelt daarbij een belangrijke rol. Het importvolume voor 2010 wordt geschat op USD 408,4 miljard. Als lid van de EU ontvangt Nederland de meeste import vanuit andere EU-lidstaten, met name Duitsland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk. Andere belangrijke landen die goederen importeren, zijn China, de Verenigde Staten en Rusland.

Voordat u een importbedrijf start, is het van essentieel belang dat u weet wat het inhoudt en welke eisen er aan u als importeur worden gesteld. Informatie van de overheid, de Kamer van Koophandel en andere hulpmiddelen zijn een goed startpunt.