Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Versturen van Lithium Batterijen

Vanwege de toenemende bezorgdheid over de veiligheid van de luchtvaartindustrie, zijn de ICAO/IATA-voorschriften voor de verzending van lithium batterijen aangescherpt en moeten luchtvaartmaatschappijen deze voorschriften ook strenger handhaven.

Het veilig vervoeren van een dergelijke inhoud door de lucht en de volledige naleving van de ICAO / IATA-voorschriften is de wettelijke verantwoordelijkheid van de afzender. In het kader daarvan heeft de IATA een handleiding opgesteld om verzenders te helpen de voorschriften te begrijpen en na te leven.

Zendingen die lithium batterijen bevatten, hebben een lithium batterij markering of een lithium batterij label nodig. Tevens heeft u een DHL Express gevaarlijke goederen account goedkeuring nodig.

Lithium-metaalbatterijen die zijn verpakt volgens Section II van de verpakkingsinstructie 968 (losse lithium metaal-batterijen) zijn verboden in het DHL Time Definite-netwerk.

Lithium ion-batterijen die zijn verpakt volgens verpakkingsinstructie 965 zijn verboden op passagiersvliegtuigen, DHL Express biedt hiervoor een beperkte dienstverlening.

Belangrijk!

Lithium batterijen waarvan bekend is of vermoed wordt dat deze defect of beschadigd zijn, vormen een groot risico voor de veiligheid van personeel en faciliteiten. Deze zijn onder geen enkele voorwaarde toegestaan in vliegtuigen.
Wanneer u weet of vermoedt dat er zich een defecte of beschadigde Lithium batterij bevindt in een laptop, mobiele telefoon of ander apparaat, dan moet de batterij worden verwijderd vóór DHL de zending kan accepteren.