Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Persbericht

Schiphol 03/18/2014

DHL fietskoerier nu ook in Almere

DHL Article
  • Burgemeester Annemarie Jorritsma opent fietsroute
  • Voorbeeld voor stadsdistributie binnen Europa
Op 18 maart opende Burgemeester Annemarie Jorritsma de fietsroute van DHL Express in Almere. Op het Ondernemersplein in het stadhuis nam mevrouw Jorritsma een zending in ontvangst uit handen van DHL fietskoerier Arne Melse. Het stadhuis ligt middenin het gebied waar DHL pakketten met de fiets levert. De infrastructuur van Almere - genomineerd voor Fietsstad 2014 - gecombineerd met de groei in het aantal pakketzendingen maken Almere uitermate geschikt voor bezorging per fiets. DHL zet hiervoor de parcycle in, een moderne variant van de bakfiets.

Met iedere fiets die DHL inzet wordt een bestelwagen uitgespaard. De parcycle in Almere draagt dan ook bij aan de doelstelling die DHL heeft om in 2020 tot 30% minder CO2 uit te stoten. Almere behoort hiermee tot de eerste twintig steden in Nederland waar inmiddels 33 fietsroutes worden gereden. Ook buiten de landsgrenzen wordt de DHL parcycle - een Nederlandse uitvinding – ingezet. Wie door de binnensteden van Athene, Leeds, York, Milaan, Wenen en Luxemburg loopt, komt ook de DHL fietskoerier tegen.

De parcycle in Almere heeft bovendien een bijzonder Europees tintje. Het is een zogenaamde e-Parcycle die elektrisch aangedreven wordt. In Almere zijn de aflevergebieden compact maar liggen relatief ver uit elkaar. Zo rijdt de parcycle in het Centrum, Waterwijk, Stedenwijk, Kruidenwijk, Muziekwijk, Danswijk en de Filmwijk. Met de elektrisch aangedreven fiets kan de koerier deze afstanden efficiënt afleggen gebruikmakend van het uitgebreide fietsnetwerk van Almere . De Almeerse e-parcycle is onderdeel van een Europese proef van de European Cycling Federation om vervoer per fiets te promoten. De e-parcycle uit Almere dient als Europees voorbeeld hoe stadsdistributie slimmer kan.