Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Persbericht

Schiphol 03/11/2016

DHL-fiets gaat medicijnen bezorgen in Zuid-Afrika

DHL Article
V.l.n.r. Hans Mooren en Karin Bloemen, respectievelijk voorzitter en ambassadrice van Dreamcatcher Foundation, nemen parcycle in ontvangst in het bijzijn van Marijn Slabbekoorn, operations specialist, en Yvo Adriaansen, vestigingsmanager in Utrecht van DHL Express
Karin Bloemen van Dreamcatcher Foundation Nederland neemt fiets in ontvangst

DHL Express heeft deze week een parcycle, een speciale bakfiets met afsluitbare transportbak, geschonken aan Dreamcatcher Foundation Nederland. Karin Bloemen, ambassadrice van de stichting, nam de parcycle in ontvangst bij de vestiging van DHL Express in Utrecht langs de A2. De parcycle gaat medicijnen bezorgen in Melkhoutfontein, een township gelegen op zo’n 250 kilometer van Kaapstad, Zuid-Afrika. DHL verzorgt ook het transport van de parcycle per vliegtuig naar Zuid-Afrika.

De Dreamcatcher Foundation helpt de zwarte en gekleurde Zuid-Afrikaanse bevolking in de townships, om armoede te overwinnen en om een menswaardig bestaan op te bouwen. Daarbij richt de stichting zich met verschillende projecten op vrouwen in townships en helpt ze zelfstandig ondernemer te worden. Een van de projecten in de township bij Melkhoutfontein betreft een gezondheidswerker die rondgaat met medicijnen tegen bijvoorbeeld diabetes maar ook met aidsremmers. Met de fiets gaat het uitdelen veel sneller in de uitgestrekte en moeilijk begaanbare townships waar de gezondheidsmedewerker vele kilometers moet afleggen. Namens DHL bood Yvo Adriaansen, vestigingsmanager in Utrecht, de fiets aan die afgelopen zomer nog mee reed in de reclamekaravaan van de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. “Mooi dat de parcycle die ons goede dienst bewijst in binnensteden zich nuttig gaat maken in een township in Zuid-Afrika”, zegt Adriaansen.